Χοιρινό ψητό κρασάτο με μήλα

Ωραίο πιάτο και ευπαρουσίαστο που μπορείτε να το μαγειρέψετε και για ένα επίσημο τραπέζι. Η ισορροπία των γεύσεων του θα σας ενθουσιάσει. Η συνταγή είναι καλά μετρημένη και θα σας βολέψει ακόμα και αν δεν έχετε εμπειρία. Προτιμήστε να το ψήσετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με το οποίο θα το παρουσιάσετε στο τραπέζι. Μοιραστείτε το!…

Ρολά με κρέμα και μήλα

Απλό και ωραίο γλυκάκι που μπορείτε να το σερβίρετε και ως επιδόρπιο με τη σάλτσα του κρασιού. Αν όμως σας αρέσουν τα άγλυκα θα το απολαύσετε χωρίς σος. Μοιραστείτε το! Υλικά: 7-8 αγοραστά φύλλα λεπτά (είναι ένα πακέτο) Βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα 2 μεγάλα κόκκινα μήλα Ζαγορίν ½ ποτήρι βούτυρο γάλακτος ½ ποτήρι…

Σαλάτα με μήλα

Μοιραστείτε το! Υλικά: ½ φρέσκα αντίδια 1 ματσάκι ραπανάκια 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ½ φλιτζάνι ψημένα αμύγδαλα 1/3 φλιτζανιού σταφίδες 1 μεγάλο κόκκινο μήλο Ζαγορίν 4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό Άρτυμα: 1 φλιτζάνι του καφέ καλό λάδι 1 κουταλιά λεμόνι 4 κουταλιές ξίδι 1 μεγάλη κουταλιά μέλι 1 κοφτό κουταλάκι τζίντζερ Αλάτι και πιπέρι Διαδικασία: Πλύντε τα…

Σκούρα μήλα επιδόρπιο

Υλικά: 8 μεγάλα και σφιχτά μήλα Ζαγορίν 2 φλιτζάνια σκούρα μαύρη ζάχαρη 3 κουταλιές γλυκάνισο 1 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί 1 ξύλο κανέλας 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο Διαδικασία: Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γλυκάνισο με δυο φλιτζάνια νερό και βράστε το μέχρι να μείνει μισό φλιτζάνι. Βάλτε τότε μέσα στο κατσαρολάκι την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη…