Ρολά με κρέμα και μήλα

Ρολά με κρέμα και μήλα

zagorin Συνταγές Leave a Comment

Απλό και ωραίο γλυκάκι που μπορείτε να το σερβίρετε και ως επιδόρπιο με τη σάλτσα του κρασιού. Αν όμως σας αρέσουν τα άγλυκα θα το απολαύσετε χωρίς σος.

Μοιραστείτε το!


Υλικά:

  • 7-8 αγοραστά φύλλα λεπτά (είναι ένα πακέτο)
  • Βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα
  • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα Ζαγορίν
  • ½ ποτήρι βούτυρο γάλακτος
  • ½ ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 κουταλιές νισεστέ
  • 1 ποτήρι νερό κρύο
  • 3 ποτήρια γάλα ζεστό
  • 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κοφτό κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα άγρια ( ή βατόμουρα ή φράουλα)
  • 1 φλιτζάνι δυνατό κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά κοφτή νισεστέ

Διαδικασία:
Για να φτιάξετε την κρέμα βάλτε το μισό ποτήρι βούτυρο γάλατος σε μια κατσαρόλα και ρίξτε το σιμιγδάλι.
Τσιγαρίστε το μέχρι να μυρίσει ψημένο. Ρίξτε τότε το νισεστέ διαλυμένο στο νερό και αμέσως μετά ρίξτε και το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά για να μη σβολιάσει το μείγμα. Προσθέστε το ξύσμα.
Όταν πήξει και γίνει κρέμα αποσύρετε το από τη φωτιά, ρίξτε τα αβγά και ανακατέψτε ζωηρά να αφομοιωθούν. Μετά ρίξτε τα μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα και μαζί τη ζάχαρη. Ανακατέψτε.
Απλώστε προσεκτικά τα φύλλα και κόψτε τα στα τέσσερα. Βουτυρώστε με το πινέλο κάθε κομμάτι, βάλτε στη μια στενή του άκρη λίγη κρέμα, γυρίστε τα πλαϊνά για να μη χυθεί και τυλίξτε το ρολό. Βάλτε όλα τα ρολά στο ταψί κοντά αλλά όχι κολλητά. Βουτυρώστε τα με το πινέλο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο C μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Σερβίρετε τα κρύα ή χλιαρά με τη σάλτσα τους.

Βάλτε όλα μαζί τα υλικά σ’ ένα κατσαρολάκι, ανακατέψτε καλά να διαλυθεί ο νισεστές και βάλτε το στη φωτιά να πάρει 3-4 βράσεις. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε


Share this Post

Αφήστε μια απάντηση