Διαδικασία Αξιολόγησης Έργων Μαθητικού Διαγωνισμού

zagorinnews, Διαγωνισμοί

Για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: «Ένα μήλο την ημέρα… το μήλο συμβάλει στην υγιεινή διατροφή!»

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς ενημερώνει ότι ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης των έργων. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται στο στάδιο των προπαρασκευαστικών εργασιών ώστε το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Μαρτίου η επιτροπή των αξιολογητών να αναδείξει τα έργα προς βράβευση.

Όλες οι ταχυδρομικές αποστολές που παραλήφθηκαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό έλαβαν μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένου. Επίσης καταχωρήθηκαν σε ηλεκτρονικό αρχείο όλοι οι αποστέλλοντες, βάση των στοιχείων αποστολέα που αναγράφονταν στον ταχυδρομικό φάκελο ή στο δέμα.

Το κάθε έργο έλαβε μοναδικό κωδικό αριθμό ο οποίος αποδεικνύει την κατηγοριοποίησή τους σε ατομικά ή ομαδικά και σε εικαστικά ή ψηφιακά. Στο κωδικό περιλαμβάνεται και ο αύξων αριθμός του συνόλου των έργων. Ο ίδιος κωδικός αριθμός αποδόθηκε σε όλα τα συνοδευτικά έντυπα του κάθε έργου. Με τον τρόπο αυτό η ομάδα των αξιολογητών θα αναδείξει τα έργα προς βράβευση σύμφωνα με τους κανόνες της προκήρυξης και της συμπληρωματικής προκήρυξης. Τα βραβεία θα είναι οχτώ. Τρεις θέσεις κατάταξης με τα αντίστοιχα βραβεία θα είναι για τα ατομικά εικαστικά και τρεις αντίστοιχα για τα ατομικά ψηφιακά. Από μία θέση κατάταξης ανά θεματική (εικαστικά – ψηφιακά) θα υπάρξει για τα ομαδικά έργα. Η επίσημη βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 07 Απριλίου στην μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Στο σημείο αυτό κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί η πολυμελής ομάδα που εργάζεται για τη διαδικασία. Την γενικότερη ευθύνη της δράσης έχει η Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού και υπεύθυνη εκ μέρους του Δ.Σ. για τις δράσεις των 100 χρόνων, Βαρούτα Δέσποινα. Σημαντική είναι η συμβολή του Ταμία του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, Βουζαρά Κυριαζή, σε όλη τη διάρκεια της δράσης σε ζητήματα οργανωτικά. Επιστημονικός Υπεύθυνος και σχεδιαστής της δράσης, στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού δράσεων που δημιούργησε για τα 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας του Συνεταιρισμού, είναι ο Καπανιάρης Αλέξανδρος, πληροφορικός – πολιτισμολόγος, Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Διαγωνισμού έχει αναλάβει ο Κομνηνός Κωνσταντίνος, καλλιτέχνης με διεθνής διακρίσεις στη ζωγραφική. Τον τομέα της επικοινωνίας με τις σχολικές μονάδες, της προβολής του διαγωνισμού και της καταχώρησης των έργων διαχειρίζεται ο Πολίτης Αντώνιος, κοινωνικός επιστήμονας – οικονομολόγος. Στις προπαρασκευαστικές διαδικασίες έχουν απασχοληθεί τα μέλη του προσωπικού του Συνεταιρισμού Βαλασσά Κερασία και Στάμος Νικόλαος. Στη διαδικασία των καταχωρήσεων των έργων επίσης, προσφέρουν εθελοντικά, ο Βαρούτας Γεώργιος, η Λιάτσικου Φωτεινή και η Παπαδημητρίου Μυρτώ. Όλη η διαδικασία διεξάγεται με την στήριξη του Διευθυντή, Βαλασσά Διονύση και του Υποδιευθυντή του Συνεταιρισμού, Θεοδώρου Άγγελου.

Ευχαριστίες οφείλονται στον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς, Τάσιο Κυριάκο, ο οποίος σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου παραχώρησε χώρους της σχολικής μονάδας για τις διαδικασίες αξιολόγησης των έργων.

Όλα τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες και επιστήμονες που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό ή το παιδαγωγικό σκέλος της δράσης. Αναλυτικότερα, η επιτροπής αξιολόγησης απαρτίζεται από τους ακόλουθους:

Κομνηνό Κωνσταντίνο: Γεννήθηκε το 1966 στη Ζαγορά και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. και του Κασσαβέτειου Κληροδοτήματος Ζαγοράς. Σήμερα διατηρεί δικό του εργαστήριο στον Βόλο, προετοιμασίας υποψηφίων για τις σχολές Καλών Τεχνών και παράλληλα συνεργάζεται με το Δ. ΙΕΚ Βόλου. Είναι συνεργάτης του Συνεταιρισμού σε πολλές δράσεις των 100 χρόνων, όπως εικονογράφηση λευκώματος, ημερολογίου, δημιουργία ατομικής έκθεσης ζωγραφικής με έργα που εμπνεύστηκε από την πορεία της Οργάνωσης.

Καπανιάρη Αλέξανδρο: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζαγορά. Είναι καθηγητής πληροφορικής και υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Μαγνησίας. Έχει κάνει σπουδές Πληροφορικής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Πολιτισμού στο Ε.Α.Π., Παιδαγωγικής στην Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και διαθέτει μεταπτυχιακά διπλώματα σε Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα από το Ε.Α.Π. και στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης & Παραγωγής Διδακτικού Υλικού από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας Λαϊκού Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και ΤΠΕ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει επιμεληθεί αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδόσεις. Οι έρευνές του ασχολούνται με ζητήματα λαϊκής παράδοσης και πολιτισμού, τοπικής ιστορίας και παιδαγωγικών ζητημάτων. Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος όλων των δράσεων του Συνεταιρισμού για τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της Οργάνωσης.

Ποδιά Νικόλαο: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 1999 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, όπου σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή το Δημήτρη Μυταρά και σκηνογραφία με καθηγητή το Γιώργο Ζιάκα. Το 2001 ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη σκηνογραφία στο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου και στην Hochchule fur Gestaltung und Kunst της Ζυρίχης. Έργα του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στο Βόλο.

Λάγδαρη Γεώργιο: Μέχρι την ίδρυση της ατομικής επιχείρησης του το 1997 στο Βόλο, ο Γιώργος Λάγδαρης συνεργάστηκε με εταιρείες κινηματογραφικής και διαφημιστικής παραγωγής στην Αθήνα ως σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη, και στέλεχος της παραγωγής. Επίσης συνεργάστηκε σαν βοηθός παραγωγής σε ταινίες μεγάλου μήκους. Κατόπιν εγκαθίσταται στο Βόλο και με την επαγγελματική του δραστηριότητα στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων, ουσιαστικά δημιουργεί μια νέα αγορά, αυτή των κινηματογραφικών παραγωγών ντοκιμαντέρ (περιβαλλοντικά, ιστορικά, μουσικά κλπ) και τηλεοπτικών σποτ, βιντεοκλίπ κ.α. στο χώρο της Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας. Σημαντική είναι και η δημιουργική παρουσία του Γιώργου Λάγδαρη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η φιλμογραφία του ως σκηνοθέτη απαρτίζεται από δεκάδες έργα. Είναι ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ του Συνεταιρισμού για τα 100 χρόνια λειτουργίας «Με τα τσαπιά και με τα θκέλια».

Σταμάτη Λάσκο: Γεννήθηκε στο Βόλο το 1985. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών 2002-2007. Αποφοίτησε με Άριστα το 2007. Το θέμα της διπλωματικής του εργασίας ήταν «Σύγχρονοι Άγιοι». To 2004 εργάστηκε ως ζωγράφος – γλύπτης στην εικαστική ομάδα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Έχει διδάξει σε Ιδιωτικά εργαστήρια ελευθέρου σχεδίου και ως καθηγητής εικαστικών και στη Π/μια εκπαίδευση Θεσσαλονίκης και Βόλου. Σήμερα εργάζεται ως ζωγράφος στην Jordan Nike inc. στο Oregon και κάνει εικονογραφήσεις για το περιοδικό ‘The New Yorker’ της Νέας Υόρκης. Ο Σταμάτης Λάσκος ζωγραφίζει από καμβάδες πολύ μικρών διαστάσεων, έως πολύ μεγάλες επιφάνειες (τοιχογραφίες) με εμφανείς επιδράσεις στη δουλειά του από την σύγχρονη αστική τέχνη.

Τσιάμη Ευάγγελο: Γεννήθηκε στην Αθήνα με Ζαγοριανή καταγωγή από τη πλευρά της μητέρας του. Σπούδασε στη σχολή φωτογραφίας focus (διαφημιστική φωτογραφία). Έχει συμμετάσχει σε φωτογραφήσεις για εκδόσεις του μουσείου Ακρόπολης ,Writing Homer(Danish Academy), Βυζαντινές εικόνες της Βέροιας, Ο Ελύτης ο ναυτίλος του αιώνα, Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς (ιστορία της βιβλιοθήκης), ART βιομηχανικό έπιπλο, Ζαγοριανά Καράβια, έκδοση της «Μαγνήτων Κιβωτού». Συνεργάζεται στην έκδοση του λευκώματος για τα 100 χρόνια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Κορδάτου Μαρία: Είναι δασκάλα από τη Ζαγορά και εργάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς. Είναι κάτοχος δύο πτυχίων ανώτατης εκπαίδευσης στην Παιδαγωγική από το Πανεπιστήμιο Παρισίων και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται με τη θεατρική αγωγή και τη ζωγραφική.

Παπούλια Κυριαζή: Είναι δάσκαλος και αγρότης από τη Ζαγορά. Κατέχει πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας και έχει συμμετάσχει σε αρκετά προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων ως εκπαιδευόμενος. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως διευθυντής Δημοτικών Σχολείων και είναι δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο της Ζαγοράς. Παράλληλα δραστηριοποιείται στην αγροτική παραγωγή μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς και είναι μέλος του Δ.Σ. της Οργάνωσης. Με την παιδαγωγική του καθοδήγηση δημιουργήθηκε το παιδικό παραμύθι από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ο πρώτος παιδικός Συνεταιρισμός», στα πλαίσια των δράσεων για τα 100 χρόνια λειτουργίας της Οργάνωσης.

Η επιτροπή των αξιολογητών θα έχει την υποστήριξη της ομάδας εργασίας του Συνεταιρισμού κατά τη διάρκεια του έργου της για τον Διαγωνισμό και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι 20 Μαρτίου στην ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού www.zagorin.gr και στη σελίδα του Συνεταιρισμού στο fb www.facebook.com/ZagorinApple. Οι βραβευθέντες θα ενημερωθούν με ευθύνη του Συνεταιρισμού.