Τα Π.Ο.Π. κόκκινα μήλα ZAΓΟΡΙΝ επιστρέφουν με χαμηλότερη τιμή στα ράφια της μαναβικής!

zagorinnews, Δελτίο Τύπου

Τα μήλα «ZAGORIN», που καλλιεργούνται στις πανέμορφες πλαγιές του Πηλίου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς, ξεκίνησαν ήδη να κυκλοφορούν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στις Κεντρικές Λαχαναγορές της χώρας, ενώ από την εβδομάδα που ήδη εξελίσσεται βρίσκονται σε όλα τα ράφια μαναβικής των γνωστών αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ και των Φρουταγορών.  

Η ποιότητα των εμπορεύσιμων προϊόντων θα είναι όπως πάντα στο μέγιστο επίπεδο προδιαγραφών. Η συγκομιδή συνεχίζεται, με τη Διοίκηση, τα μέλη και τα στελέχη του παλαιότερου εν λειτουργία στην Ελλάδα Αγροτικού Συνεταιρισμού, να εύχονται να διατηρηθούν ομαλές οι καιρικές συνθήκες ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς ιδιαίτερες ζημιές. Ωστόσο ένας σφοδρός άνεμος τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως στα ορεινότερα της Ζαγοράς, έπληξε συγκεκριμένες καλλιεργητικές περιοχές με αποτέλεσμα απώλεια ποσοτήτων προς συγκομιδή. Σε γενικές γραμμές όμως, εκτός αυτών των σημείων, δεν έχουν προκύψει προς το παρόν γενικότερα προβλήματα στην παραγωγή από τα φυσικά φαινόμενα.

Τα Π.Ο.Π. κόκκινα μήλα «Starking Delicious» αποτελούν την «ναυαρχίδα» του Συνεταιρισμού σε επίπεδο ποσότητας, καθώς ξεπερνούν το 90% από τις άλλες ποικιλίες που διακινεί η επιχείρηση, όπως τα Π.Ο.Π. «Golden Delicious», «Gala», «Fuji», «Jona», «Granny Smith» και φυσικά τα Π.Ο.Π. Φυρίκια Πηλίου, ενώ αντίστοιχα αποτελούν περισσότερο από το 90 % και από το σύνολο μιας σειράς προϊόντων, όπως κεράσια, ακτινίδια, κάστανα, αχλάδια και άλλα φρούτα και καρπούς από δενδρώδεις καλλιέργειες.

Δεδομένης της αυξημένης παραγωγής αλλά κατά κύριο λόγο της συγκυρίας με τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο που εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, ο Συνεταιρισμός τιμά την διαχρονική υποστήριξη των καταναλωτών, έχοντας παράλληλα πάντα ως στόχο την οικονομική επιβίωση των παραγωγών μελών του. Ειδικά για φέτος, αποφασίστηκε μια κίνηση που αναμένεται να εκτιμηθεί ανάλογα… Παρά την ραγδαία αύξηση στα καλλιεργητικά κόστη που επωμίζονται οι παραγωγοί ατομικά αλλά και στα κόστη διαχείρισης της παραγωγής που συνολικά η επιχείρηση καλείται να καλύψει, μείωσε τη τιμή χονδρικής, παρότι τη διατηρούσε σε σταθερό εύρος για περισσότερο από μια δεκαετία. Ο Συνεταιρισμός, όλα αυτά τα χρόνια, της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας μετά το 2009, αλλά και της πανδημίας που είχε περιθώριο μεγαλύτερων αυξήσεων, προτίμησε να κινηθεί σε συγκεκριμένο εύρος τιμολογιακής πολιτικής, ώστε να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με το χονδρεμπορικό δίκτυό του αλλά και με τους καταναλωτές. Φέτος πρόκειται να προκύψει χαμηλότερη από τη συνήθη τιμή λιανικής, ώστε οι καταναλωτές να συνεχίσουν να επιλέγουν τα μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ, παρά τις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν από τη γενικότερη κατάσταση.

Τα μήλα του Συνεταιρισμού, που αντιπροσωπεύει το 99% περίπου των αγροτών της Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς αποτελούν περίπου το 85 % των μήλων του Νομού Μαγνησίας. Διακινούνται στα φυσικά καταστήματα και στα «e-shops» όλων των γνωστών αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ, στα χονδρεμπορικά δίκτυα των λαχαναγορών, σε οπωροπωλεία, σε συγκεκριμένες λαϊκές αγορές, σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα και φυσικά στις ιδιόκτητες επιχειρήσεις του Συνεταιρισμού στις Κεντρικές Λαχαναγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Όλα τα προϊόντα, διακρίνονται από το πασίγνωστο οβάλ αυτοκόλλητο με το εμπορικό σήμα “ZAGORIN”, το οποίο επικολλάται σε κάθε μονάδα προϊόντος ξεχωριστά, ενώ έχουν κατοχυρώσει σειρά πιστοποιήσεων και διακρίσεων.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, εδώ και 106 χρόνια, μετά το σύνηθες διάλειμμα κάθε καλοκαιριού καθώς, παραμένει «πιστός» στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού με τους καταναλωτές. Αυτή η «σχέση εμπιστοσύνης» βασίζεται στη μοναδική γεύση και ποιότητα των προϊόντων, αλλά με τα χρόνια έχει εξελιχθεί σύμφωνα και με τις αξίες που καλλιεργεί η Οργάνωση.

Οι άνθρωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, ανάμεσα από τις ακτές και τις κορυφές του Πηλίου, εύχονται σε όλους τους συνεργάτες και τους καταναλωτές «Καλό Φθινόπωρο γεμάτο βιταμίνες» !!!

Δείτε σχετικές δηλώσεις του Διευθυντή του Συνεταιρισμού εδώ.