Μοιραστείτε το!
Υλικά:
- 8 μεγάλα και σφιχτά μήλα Ζαγορίν
- 2 φλιτζάνια σκούρα μαύρη ζάχαρη
- 3 κουταλιές γλυκάνισο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
Διαδικασία:
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γλυκάνισο με δυο φλιτζάνια νερό και βράστε το μέχρι να μείνει μισό φλιτζάνι. Βάλτε τότε μέσα στο κατσαρολάκι την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και το κρασί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κάψει το μείγμα σουρώστε το.
Καθαρίστε τα μήλα και αφαιρέστε τους το κέντρο με τα κουκούτσια. Τοποθετείστε τα σε ταψάκι που να τα χωράει ακριβώς, περιχύστε τα με το καυτό υγρό και ψήστε τα αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο 180 ο C γύρω στα σαράντα λεπτά. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε γιατί θα λιώσουν και θα χάσουν το σχήμα τους.
Σερβίρετε τα ζεστά με τη σάλτσα τους και ψημένα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Αν βάλετε μήλα καθορισμένα σε μια ρηχή κατσαρόλα με όση ζάχαρη σας αρέσει και κόκκινο κρασί και τα μαγειρέψετε μέχρι να μαλακώσουν θα έχετε ένα ελαφρύ και αισθητικά ικανοποιητικό επιδόρπιο.