Σαλάτα με μήλα

ZagorinΣυνταγές

Μοιραστείτε το!


Υλικά:

  • ½ φρέσκα αντίδια
  • 1 ματσάκι ραπανάκια
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ φλιτζάνι ψημένα αμύγδαλα
  • 1/3 φλιτζανιού σταφίδες
  • 1 μεγάλο κόκκινο μήλο Ζαγορίν
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Άρτυμα:

  • 1 φλιτζάνι του καφέ καλό λάδι
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • 4 κουταλιές ξίδι
  • 1 μεγάλη κουταλιά μέλι
  • 1 κοφτό κουταλάκι τζίντζερ
  • Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία:
Πλύντε τα λαχανικά, αφήστε τα να στραγγίξουν. Βάλτε τα σε μια σαλατιέρα, τα αντίδια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια.

Κόψτε το μήλο αφού το πλύνετε και το σκουπίσετε. Αφαιρέστε τα σκληρά μέρη και τα κουκούτσια που είναι στο κέντρο και κόψτε το κομμάτια. Σκορπίστε το ανάμεσα στα λαχανικά.

Σκορπίστε επίσης, το μαϊντανό, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Σκεπάστε τη σαλατιέρα με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο.

Λίγο πριν σερβίρετε ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά του αρτύματος και περιχύστε το πάνω από τη σαλάτα.

Ανακατέψτε και σερβίρετε.


Συμβουλές
  • Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε ψημένους κύβους ψωμιού ή τυρί τριμμένο ή και τα δύο.