Παρουσίαση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ μαθητικού διαγωνισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

zagorinnews, Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις Leave a Comment

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου με το πανελληνίως γνωστό εμπορικό σήμα «ZAGORIN», την Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Αναστασοπούλου Ελένη, τρείς θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζο Γεώργιο και Λάρισας κ. Βούλγαρη Σωτήριο. Το παρόν έδωσε και ο Διευθυντής Π.Ε. Τρικάλων κ. Μπουλούμπασης Χρήστος. Οι αντιπεριφερειάρχες φιλοξένησαν τους εκπροσώπους του Συνεταιρισμού και τους  εκπαιδευτικούς στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα. Παρόντες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού, Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης – κ. Παιδής Αθανάσιος, Δημόσιας Υγείας – κ. Αναγνωστόπουλος   Βασίλειος και Προσφυγικού/Μεταναστευτικού, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού –  κ. Κολομπάτσιος Χρήστος. Ο κ. Παιδής ανέφερε ότι είναι καμάρι της Περιφέρειας Οργανώσεις όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς καθώς αναδεικνύουν τον υγιή δρόμο ανάπτυξης, αυτόν της Παραγωγής. Συντονιστής της συνέντευξης ήταν ο Ζαγοριανός εκπαιδευτικός, συγγραφέας – ιστορικός μελετητής και συνεργάτης του Συνεταιρισμού κ. Καπανιάρης Αλέξανδρος.

Το θέμα της συνέντευξης ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού « Ένα μήλο την ημέρα…: Το μήλο συμβάλει στην υγιεινή διατροφή !» που αποτελεί για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς που τον διοργανώνει  πρωτότυπη και καινοτόμα δράση για δεδομένα αγροτικού συνεταιρισμού και απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων επιπέδου Δημοτικού σε όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όπως και με την στήριξη και αρωγή του Υπουργείου Υγείας. Η έναρξη έγινε επίσημα στις 3 Οκτωβρίου 2016 και η ολοκλήρωση προβλέπεται για 14 Φεβρουαρίου 2017 (ημερομηνία ταχυδρομικής αποστολής). Για τους διαγωνιζόμενους έχουν οριστεί δύο θεματικές ενότητες και συγκεκριμένα η πρώτη είναι για ατομικά ή ομαδικά έργα των μαθητών  ζωγραφικής , γλυπτικής και κολάζ και η δεύτερη αντιστοίχως για σύντομο βίντεο ή ψηφιακή εφαρμογή.  Όλα τα στοιχεία για τον διαγωνισμό περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα www.zagorin.gr και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία είτε στο τηλέφωνο του Συνεταιρισμού είτε ηλεκτρονικά στο aszagorin@gmail.com.

Η αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού και υπεύθυνη για τις πολλαπλές δράσεις που υλοποιούνται για τα 100 χρόνια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Βαρούτα Δέσποινα ανέπτυξε το πλαίσιο υλοποίησής τους και ανέλυσε τις πτυχές του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού. Παράλληλα αναφέρθηκε σε προηγούμενες εκδηλώσεις όπως η παρουσίαση του νέου προϊόντος μεταποίησης, το πετιμέζι από φιρίκια ΠΟΠ Πηλίου και το επετειακό τριήμερο που διεξήχθη πριν τη συγκομιδή με παρουσία ανθρώπων της αγοράς, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, εκπροσώπων κομμάτων και ολοκληρώθηκε με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την Οργάνωση και δέχτηκε δώρα και τιμές από την Μητρόπολη Δημητριάδος, τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και φυσικά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς. Τονίστηκε ότι βασικός στόχος της Οργάνωσης είναι να επικοινωνεί με το κοινό μέσω καινοτόμων δράσεων που δημιουργούν πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό απόθεμα παράλληλα προφανώς με την καλλιέργεια και προώθηση των προϊόντων και φυσικά του μήλου που φτάνουν στους καταναλωτές με πολύ προσπάθεια και προσοχή από τον Συνεταιρισμό που θεωρείται το κοινό σπίτι των Ζαγοριανών.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης τόνισε στην τοποθέτησή της ότι ο χώρος της Εκπαίδευσης οφείλει να στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες όπως αυτή του μαθητικού διαγωνισμού καθώς αποτυπώνουν όλα όσα προσπαθούν να μεταδώσουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το σχολείο είναι ένα μικρός συνεταιρισμός και ο συνεταιρισμός ένα σχολείο ζωής. Επίσης υποστήριξε ότι οι πολλαπλές δράσεις που υλοποιούνται για τα παιδιά δημιουργούν στα μάτια τους μία πρότυπη εικόνα για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς.

Στις υπόλοιπες δράσεις της Οργάνωσης που συνδέουν την εκπαίδευση με τον Συνεταιρισμό και τα 100 χρόνια του αναφέρθηκε ο Ζαγοριανός δάσκαλος και μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, κ. Παπούλιας Κυριαζής. Ο συνεταιρισμός επενδύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων της νέας γενιάς μέσω των εκδόσεων που έχει υλοποιήσει καθώς είναι σημαντικό για την διατήρηση της πρωτοπορίας οι σημερινοί μαθητές να είναι μορφωμένοι και να ασχοληθούν στο μέλλον με τον πρωτογενή τομέα ώστε ο τόπος να παραμείνει ζωντανός με πολίτες – παραγωγούς εξειδικευμένους.

Οι δύο διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Μαγνησία και τη Λάρισα επαίνεσαν το επιστέγασμα των δράσεων της Οργάνωσης που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, αυτό του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού και δεσμεύτηκαν να το υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις. Ο κ. Πολύζος εξήρε τη δράση αυτή και δήλωσε χαρούμενος που καλείται να συνεργαστεί ακόμα μια φορά με τον Συνεταιρισμό για μία διοργάνωση ευρύτερου γεωγραφικού πλαισίου από αυτό της Μαγνησίας.

Μάζεψε απ’ όλα τα βουνά τη μοιρασμένη χάρη, .. Την έσμιξε και σ’ έπλασε, Βουνό – βουνών, καμάρι !Δροσίνης
Ο κ. Βούλγαρης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι όλα αυτά γίνονται στο ευλογημένο Πήλιο και κατέληξε με τους στίχους του Δροσίνη.

 

Αφήστε μια απάντηση