Μήλα Ζαγορίν

Μήλα ZAGORIN: Ανανεώνουν το ραντεβού με τους καταναλωτές για τον επόμενο Σεπτέμβριο.

zagorinnews, Δελτίο Τύπου

Εκτιμήθηκαν δεόντως, οι προσπάθειες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της Οργάνωσης στο τρίπτυχο “Προστασία Παραγωγού – Διαφύλαξη Φυσικού Περιβάλλοντος – Διασφάλιση Καταναλωτή”.

Στις αρχές Μαΐου, ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις μήλων “ZAGORIN” εσοδείας 2019, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου.  Η χρονική στιγμή θεωρείται “ρεκόρ”, καθώς τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, ανεξάρτητα από τη συνολική διαθέσιμη ποσότητα, μόνο μία φορά ακόμα οι πωλήσεις ολοκληρώθηκαν τέλος Απριλίου. Τα μήλα, με αιχμή του δόρατος  να αποτελεί η Π.Ο.Π. ποικιλία κόκκινων μήλων “Starking”,  έχουν πουληθεί μέχρι το τελευταίο κιλό και αναμένεται να κυκλοφορήσουν εκ νέου από αρχές Σεπτεμβρίου με την αυλαία να ανοίγει η πρώιμη ποικιλία Gala.

Η Διοίκηση, το προσωπικό και τα μέλη του Συνεταιρισμού εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους, στο καταναλωτικό κοινό και στους συνεργάτες για την υποστήριξη των προσπαθειών τους, που είναι αδιάκοπες και αφορούν όλα τα στάδια της καλλιέργειας,  της συντήρησης των προϊόντων μετασυλλεκτικά, της άψογης συνεργασίας με τα εμπορικά δίκτυα και της επικοινωνίας με τους καταναλωτές.  Ο Συνεταιρισμός βέβαια δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα καλλιέργειας και εμπορίας μήλων και άλλων προϊόντων, αφού παράλληλα ασκεί δραστηριότητες εξυπηρέτησης των ίδιων των μελών και των επισκεπτών της περιοχής, όπως είναι η λειτουργία Σούπερ – Μάρκετ στη Ζαγορά αλλά και στη παραλία του Χορευτού για το καλοκαίρι, αλλά και η λειτουργία Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης. Ταυτόχρονα, υλοποιεί  τακτικά δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης.

Τα Κεράσια Ζαγοράς όπως και άλλα καλοκαιρινά φρούτα, πάντα με “υπογραφή ZAGORIN”,  η πρόταση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς για το ερχόμενο διάστημα.

Ο Συνεταιρισμός, παρότι φημίζεται για τα μήλα, διακινεί μια αξιοσέβαστη ποσότητα κερασιών της περιοχής, που καλλιεργούνται , όπως και τα μήλα, υποχρεωτικά με το σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής, διαθέτοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Τα κεράσια αναμένεται να προωθηθούν μέσω του πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων από συνεργαζόμενες αλυσίδες Σούπερ- Μάρκετ όπως επίσης μέσω των Πρατηρίων του Συνεταιρισμού στις Κεντρικές Λαχαναγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ θα κυκλοφορήσουν κυρίως τον Ιούνιο. Επιπλέον, όλο το καλοκαίρι, τα Πρατήρια του Συνεταιρισμού, όπως κάθε χρόνο, θα διακινούν μικροποσότητες από διάφορες άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες των μελών, καθώς η πηλιορείτικη γη φημίζεται για τη ποικιλία των ειδών που ευδοκιμούν. Χαρακτηριστικά προϊόντα είναι τα μοναδικά “Λεμονάτα Ροδάκινα”, όπως επίσης οι πρώιμες ποικιλίες αχλαδιών “Κόσια” και “Κοντούλες”.

Στα τέλη του καλοκαιριού ξεκινάνε τα αχλάδια κρυστάλλια, με τα μήλα να παίρνουν μετέπειτα τη σκυτάλη των παραγόμενων προϊόντων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται αυξημένη παραγωγή μήλων, εφόσον οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν ευνοϊκές.

Η επόμενη εμπορική περίοδος, που ξεκινάει φέτος και θα ολοκληρωθεί εντός του 2021, συμπίπτει με τα 105 χρόνια διαρκούς λειτουργίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, που ιδρύθηκε το 1916 και παραμένει προσηλωμένος στον διαρκή εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή στις συνθήκες κάθε εποχής.