Κρασάτη μαρμελάδα μήλο

Κρασάτη μαρμελάδα μήλο

zagorinΣυνταγές Leave a Comment

Αυτή τη μαρμελάδα μπορείτε να τη σερβίρετε στο πρωινό, αλλά μπορείτε και να γεμίσετε μ’ αυτήν τσουρέκια ή να τη ζεστάνετε μαζί με λίγες κουταλιές κρασί ή κονιάκ και να την προσφέρετε ως σάλτσα σε κέικ ή γλυκά με φύλλο και ό,τι άλλο φανταστείτε.

Μοιραστείτε το!


Υλικά:

  • 1 κιλό μήλα κόκκινα Ζαγορίν
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο δυνατό κόκκινο κρασί
  • 1 καλά γεμάτο κουταλάκι καρδάμωμο σε σκόνη
  • Ασπρισμένα και ψημένα αμύγδαλα (αν θέλετε)

Διαδικασία:
Καθαρίστε τα μήλα και τρίψτε τα στον τρίφτη ή στο μούλτι. Βάλτε τον πολτό των μήλων σε ανοξείδωτη κατσαρόλα και ρίξτε από πάνω τη ζάχαρη. Φροντίστε να τον σκεπάζει για να μη μαυρίσει το φρούτο. Σκεπάστε το με μια πετσέτα και αφήστε το μία ώρα.

Μετά βάλε στην κατσαρόλα το κρασί και το καρδάμωμο και βάλτε το να βράσει. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για να μην τσικνώσει η μαρμελάδα. Βράζετε μέχρι να δέσει, δηλαδή αν βάλετε μια κουταλιά σε πιατάκι του γλυκού και κρυώσει και σύρετε το κουταλάκι επάνω, πρέπει να κάνει δρόμο.

Αν θέλετε τα αμύγδαλα, θα τα βάλετε στο τέλος να πάρουν μαζί μια βράση. Βάλτε τη μαρμελάδα σε βαζάκια αποστειρωμένα με βραστό νερό και απόλυτα στεγνά. Φυλάξτε την σε σκοτεινό μέρος. Το φλούδι του μήλου το στεγνώνουν στον αέρα και το διατηρούν στεγνό. Το βράζουν και το κάνουν ωραίο αφέψημα όλοι οι λαοί της Μέσης Ανατολής.


Αφήστε μια απάντηση