«Διαμάντι» της Ελληνικής Οικονομίας για το 2021 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

zagorinnews, Δελτίο Τύπου

Μία ακόμα διάκριση πέτυχε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου που είναι ευρύτερα γνωστός από τη διακίνηση των Π.Ο.Π. μήλων Zαγοράς Πηλίου και των υπολοίπων φρούτων και καρπών, που κυκλοφορούν με το εμπορικό σήμα «ZAGORIN». Ο Συνεταιρισμός εντάχθηκε στα  «Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας 2021», διάκριση που επιτυγχάνει για μια ακόμα χρονιά.  Τον θεσμό διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρία «New Times Publishing». Η αξιολόγησή των εταιρειών που διακρίθηκαν έγινε βάσει συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών και κριτηρίων μεταξύ των οποίων ήταν: η κερδοφορία, η δανειακή επιβάρυνση, η ρευστότητα και η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια. Ταυτοχρόνως συνυπολογίστηκαν συγκεκριμένοι παράγοντες όπως τα επενδυόμενα κεφάλαια από μέρους των εταιρειών, η πολιτική τους στο ανθρώπινο δυναμικό καθώς επίσης και η δραστηριότητά τους σε θέματα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης.

Παράλληλα παρουσιάστηκε στις αρχές του μήνα η αγγλόφωνη έκδοση “ Diamonds of the Greek Economy 2021” που αναφέρει αναλυτικά τις εταιρείες που ξεχώρισαν από όλο το επιχειρηματικό φάσμα της ελληνικής αγοράς, στις οποίες συγκαταλέγεται και ο Συνεταιρισμός. Η εν λόγω έκδοση κυκλοφορεί και ηλεκτρονικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για την παρουσίαση, παρευρέθηκε πλήθος εκπροσώπων, τόσο του επιχειρηματικού κόσμου, όσο και θεσμικοί φορείς, από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό κόσμο. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Πέραν του υπουργείου, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του φορέα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς (ΣΒΑΠ), του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Θ.Ε.Β), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου και του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου.

Από την διοργάνωση προέκυψε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας για τις δυνατότητες άμεσης επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας αλλά και του αυξημένου επιπέδου εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που επέδειξαν οι εταιρείες. Για τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς, η βράβευση δεν είναι απλά μια επιχειρηματική καταξίωση, αλλά αποτελεί επιβράβευση του συνεργατικού μοντέλου παραγωγής και διακίνησης γεωργικών προϊόντων. Ο Συνεταιρισμός, ορμώμενος από διαχρονικές αξίας φροντίζει ταυτόχρονα για την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών για τους παραγωγούς, την διασφάλιση ποιότητας προς τους καταναλωτές και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η διάκριση του Συνεταιρισμού ως Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας για το 2021, έρχεται σε συνέχεια της σχετικά πρόσφατης βράβευσης του κατά την άνοιξη ως προς τη γεύση των κόκκινων μήλων «ZAGORIN». Τα μήλα επιβεβαίωσαν την μοναδική γεύση τους μέσα από τη διοργάνωση των Μεσογειακών Βραβείων Γεύσης 2021 (Mediterranean Taste Awards), στην οποία κατατάχθηκαν στη πρώτη κατηγορία “Platinum”. Το 2021 είναι γενικότερα χρονιά – ορόσημο για τον Συνεταιρισμό καθώς συμπληρώνει:

– 105 χρόνια διαρκούς λειτουργείας,

–  35 χρόνια από τη κυκλοφορία μήλων με το εμπορικό σήμα «ZAGORIN»,

– 25 χρόνια από την απόφαση επικόλλησης της ετικέτας με το εμπορικό σήμα πάνω σε κάθε μονάδα προϊόντος και από τη κατοχύρωση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης για τα Μήλα Ζαγοράς Πηλίου, τα πρώτα μήλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατοχύρωσαν την υψηλή αυτή διάκριση,

– 15 χρόνια από την απόφαση καθολικής εφαρμογής συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής διαδικασία που πιστοποιείται σύμφωνα με το εθνικό πρότυπο AGRO2 και το Διεθνές Πρότυπο GLOBALG.A.P.

H τελευταία διάκριση αποτελεί μια ακόμα δικαίωση της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλουν ως μία οντότητα, οι παραγωγοί – μέλη, το προσωπικό και η διοίκηση του Συνεταιρισμού, με στόχο την διακίνηση μήλων ανώτερης ποιότητας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.