Έκθεση Ζωγραφικής Κώστα Κομνηνού

Έκθεση ζωγραφικής Κων/νου Κομνηνού

zagorinnews, Δραστηριότητες 1 Comment

Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα  Κομνηνού, ενός σύγχρονου καλλιτέχνη από τη Ζαγορά Πηλίου

10 -8 2016 εως 30-9-2016 στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς

Στα πλαίσια των δράσεων που υλοποιούνται με αφορμή τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

komninos

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Τα 100 χρόνια δεν αποτελούν απλά ένα συμβατικό ορόσημο, αλλά μια ζωντανή ιστορία αγώνων, προσπάθειας και θυσιών τριών γενεών Ζαγοριανών έχοντας ήδη στο προσκήνιο της ροής της την τέταρτη γενιά παραγωγών. Με αφορμή την σημαντικότατη αυτή χρονική στιγμή το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού με αίσθημα τιμής και ευθύνης διοργανώνει διάφορες δράσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, πολιτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Οι δράσεις και τα μηνύματα που στοχεύουν να διαδώσουν είναι όμοιες με το ίδιο το υπαρξιακό αποτύπωμα του Συνεταιρισμού στη περιοχή της Ζαγοράς αλλά και σε όλο το Ανατολικό Πήλιο.

Μία από τις δράσεις αυτές είναι και η ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού,  Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς στις εγκαταστάσεις της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ζαγοράς από 10 Αυγούστου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί και επίσημα στις 04 Σεπτεμβρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα βρίσκεται στη Ζαγορά για τους εορτασμούς των 100 χρόνων λειτουργίας του Συνεταιρισμού.

Η τέχνη του Ζαγοριανού ζωγράφου Κωνσταντίνου Κομνηνού δε θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την οργάνωσή μας και ήδη η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Συνεταιρισμού και του καλλιτέχνη μετρά πέντε καλλιτεχνικές συνεργασίες και προσπάθειες.

Ο Κων/νος Κομνηνός εικονογράφησε το επετειακό ημερολόγιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς με υπέροχα ασπρόμαυρα σκίτσα και συνθέσεις από την καθημερινή ζωή των κατοίκων και τις αγροτικές εργασίες τους. Με τη δύναμη του μολυβιού και του πινέλου του προχώρησε στην εικονογράφηση του επετειακού λευκώματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης, ενώ η συνεργασία μας συνεχίζεται με την εικονογράφηση των νέων παραγωγών μας (ντοκιμαντέρ, μουσικό soundtrack για τις ανάγκες της ταινίας). Ο καλλιτέχνης Κων/νος Κομνηνός είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής σε διαγωνισμούς εικαστικών και στη σχεδίαση μνημείου για την οργάνωση.

Με λίγα λόγια ο Συνεταιρισμός στο πρόσωπο του Κων/νου Κομνηνού βρήκε έναν δικό του άνθρωπο, για να συνδέσει την ιστορία, την παράδοση και τις ιδέες του συνεταιριστικού πνεύματος με την τέχνη. Ο Κων/νος Κομνηνός, γεννήθηκε το 1966 στη Ζαγορά και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία του ΙΚΥ και του Κασσαβέτειου Κληροδοτήματος Ζαγοράς. Σήμερα διατηρεί δικό του εργαστήριο στον Βόλο, προετοιμασίας υποψηφίων για τις σχολές Καλών Τεχνών και παράλληλα συνεργάζεται με το Δ. ΙΕΚ Βόλου.

Η ατομική έκθεση του Κων/νου Κομνηνού θα ταξιδέψει στη Ζαγορά, στον Βόλο και στην Αθήνα, ενώ τα έργα θα κοσμήσουν τη νέα συλλογή έργων τέχνης που ξεκινάει η οργάνωσή μας. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε όλα τα έργα της ατομικής του  έκθεσης εμπνευσμένος από αρχειακό υλικό του Συνεταιρισμού και των μελών του. Επίσης στην έκθεση παρουσιάζεται και ένα έργο της μικρής του κόρης που φαίνεται ότι βαδίζει στα βήματα του πατέρα της.

Οφείλουμε πολλά στον Κων/νο Κομνηνό και χαιρόμαστε και εμείς ως συνεταιριστική οργάνωση, που συνδέθηκε το όνομά του με τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της αδιάλειπτης παρουσίας του συνεταιρισμού μας. Επίσης, καμαρώνουμε για τις μεγάλες επιτυχίες και τις συνεχείς ευμενείς κριτικές που συγκεντρώνει το έργο του σε όλη την Ελλάδα και σιγά – σιγά και στο εξωτερικό.

Η προσπάθειά μας για την ανάδειξη της ιστορίας μας θα είναι συνεχής και τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έτσι ώστε να αποτυπωθούν όλες οι πτυχές της ιστορικής πορείας ενός Συνεταιρισμού που μεγαλούργησε στα χέρια των Ζαγοριανών αγροτών – αγωνιστών, ώστε να μιλάει για αυτόν η ιστορία…

Prosklisi_9x21

Comments 1

  1. Pingback: Δράσεις & Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου για τα 100 χρόνια Ζαγορίν - ΖΑΓΟΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση